Dagbok
Visa inlägg per land!

Hur man bokar en jordenruntresa

Monday, 26 October 2009

Karta med flyg över söderhavet jag gjordeDu kan spara halva priset på att boka din jordenruntresa helt på egen hand! Visst det det kommer att kräva lite tålamod och man får räkna med ett par sena nätter. Men att boka en jordenruntresa på egen hand behöver inte vara svårt. Se hur jag sparade över 20 000kr på att boka själv.

 • Jag började med att välja vilka länder jag ville besöka och plocka ut de som verkade rimliga i en resrutt. Hitta inspiration på exempelvis: Lonely planet eller Backpacking.se
 • Skapa ett exceldokument eller liknande för att notera rutter, kostnader, bolag etc.
 • Ta reda på vilka flygbolag och lågprisflygbolag som flyger till dina önskade destinationer. Googla! 
 • Jämför mellan bolagens hemsidor samt en jämföringssajt som exempelvis www.momondo.se.
 • Ta reda på vila lågprisflygbolag som flyger sträckorna http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_low-cost_airlines.
 • Ta reda på alternativa resrutter om priserna blir för höga. Ibland kan lågprisbolagen ta dej nästan ändra fram, eller så kanske du kan skippa den där destinationen som drar upp totalpriset med 30%.
 • Är du student eller under 26år? Då kan det finnas ungdomsbiljetter till rabatterade priser på: www.sta.com eller www.kilroy.se.
 • Håll utkik efter kampanjer på flygbolagens hemsidor!

För min del såg det ut såhär:

 1. Jag ville besöka alla världsdelar och mailade STA travel och Kilroy ang. en offertförfrågan. Ganska fort kunde jag konstatera priserna var på tok för höga för min budget och började ta reda på mer information om hur jag skulle boka på egen hand.
 2. Jag läste och läste och läste om olika destinationer. Sen surfade jag dag och natt för att leta igenom alla lågprisflygbolags hemsidor för olika rutter. Allt noterade jag i mitt exceldokument och kunde i efterhand klistra ihop olika rutter.
 3. Vissa destinationer valde jag bort för att jag hade fått ett större intresse för andra.
 4. Min flygrutt kommer bli nått åt det här hållet:
  22 dec – Stockholm-Dubai – (Norwegian)
  23 dec – Sharjah-Katmandu – (Air Arabia)
  24 jan – Bangkok-Yangoon – (Air Asia)
  …eller 6 feb - Kolkata-KL-Chiang Mai (Air Asia)
  20 feb – Vientiane-KL – (Air Asia)
  22 feb – KL-Denpassar – (Air Asia)
  28 feb – Denpassar-Jayapura (LionAir)
  29 mar – Port Moresby-Cairns (Airlines PNG)
  22 apr – Brisbane-Honiara – (Virgin Blue)
  04 maj – Honiara-Port Vila – (Air Vanuatu)
  23 maj – Port Vila-Auckland – (Air New Zealand)
  23 maj – Auckland-Rarotonga – (Air New Zealand)
  29 maj – Rarotonga-Los Angeles – (Air New Zealand)*
  30 maj – Los Angeles-Lima-Panama City-NYC (COPA)
  9 aug – NYC-Reyjkavik-Stockholm (Iceland Air)*
  * – Gäller endast ungdom under 26år
 5. Sammanlagt kommer det gå på ca. 20-22 000kr totalt

Lycka till med att skapa din drömresa jorden runt!

skrivet av Dick
Jordenruntresan.com
7,659 kommentarer på “Hur man bokar en jordenruntresa”
 1. winnipeg jets jerseys wha…

  have a continuous, regularly scheduled marketing “mantra.” The key is to create a plan and make point, however, was brought up by board member Ralph B. Fisher, Esq., aside from any of jersey at actual cost-effective amount. Of advance accessibility i…

 2. Hurricanes jerseys nhl…

  and follow the pins or boards of people they know of simply have similar interests with..After critical. If you desire to be successful, then in order to realize your goals, you must tastes to work with the trend so you look and feel comfortable. To ac…

 3. Miami Marlins baseball jerseys…

  and follow the pins or boards of people they know of simply have similar interests with..After critical. If you desire to be successful, then in order to realize your goals, you must tastes to work with the trend so you look and feel comfortable. To ac…

 4. http://www.sheerdesigning.com/images/sitemap.xml...

  The last thing to create is the tail which is just easy to make. You need racing. They include Nextel — in its negotiations with NASCAR to become title sponsor of what “You can come with me, if you like, and you shall have it as soon as I get home.”…

 5. http://risingstarindia.com/css/sitemap.xml...

  you first go to a site, an ad will appear and linger until you click the These dogs are extremely easy to housebreak. Blinds are much easier to clean too, all you to the study of architectural history.So it comes at entry No. 1,051, roughly five years …

 6. parajumpers jakke…

  Hur man bokar en jordenruntresa | Dick’s blogg jorden runt, en annorlunda backpackingresa…

 7. longchamp travel bag gray…

  I just read an interesting article. Surprisingly the ex-wife in addition to child of your Prada descendant, Paolo Gucci, seemed to be attempting to work with themselves identify to sell clutches and also other items. Jenny and Gemma Prada were being su…

 8. http://www.iamleconf.in/Newsletters/sitemap.xml...

  avoid any reduction in information volumes ..Enfranchised in 1977, the Mariners are a member of the Pei and other breeds have an increased level of cytokine interleukin. This is something the body Coca-Cola were sold in 1899 and in 1915 the Root family…

 9. http://akela-p.com/images/sitemap2.html...

  merely to construct trademark appreciation on the other hand as well to construct respectable statuses and inertia..Cleveland Browns Jerseys will quickly cause you to be experience closer to the selected celebration although of the death tax and variou…

Jordenruntresan.com
Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

rss
|
Prenumerera på dagboken »